Wie is Yin?


Wie is Yin?

Yin is Yvonne in Fotografie.
Fotograferen is Grieks voor ‘schrijven met licht.’
Ik ben met hart en ziel creatief: ik maak muziek, schilder, kalligrafeer en schrijf graag met het licht: fotografie. Het zoeken naar een ‘kloppende foto‘ fascineert me. Maar wanneer klopt een foto? Dat is voor mij een gevoel. ‘ja, dit is de foto, dit ben jij, yes we did it!’ Ik hou van creatieve portretten. Ik denk in verhalen en beelden en neem jou graag mee op reis. Een avontuur in mooi licht en een fijne setting om jou, zoals je bent op de foto vast te leggen.

The American Dream
In 2009 ging ik naar Amerika. Ik stond een jaar of 7 voor de klas en wilde mijn creativiteit in lesgeven op een andere manier uiten. Gedurende een schooljaar gaf ik les aan 3 Nederlandse kinderen, middenin de natuur in Michigan. In mijn vrijde tijd liet ik in de overweldigende natuur een lange droom uitkomen: mijn eerste spiegelreflexcamera. Ik ging op pad: zoekend en kijkend door de lens, naar het licht, de wolken en de kleuren. Tot ik het beeld vond dat ik in mijn hoofd had gezien. En soms werkte ik ook juist puur spontaan. Het volgen van een eerste gevoel, een impuls en ingeving en me gelukkig voelen als vastlag wat ik in een flits had gezien of hoopte te gaan zien. Wat begon in mijn eentje in de natuur in het weidse Amerika ontaardde steeds meer in
de interesse voor portretfotografie. Het contact met de ander en nieuwsgierig en open zijn naar wie jij werkelijk bent.

Praktijkopleiding fotografie
Na een aantal cursussen bij verschillende fotografen heb ik een opleiding met pakket op maat bij twee beroepsfotografen gevolgd: Studio PillenBeskers in Lichtenvoorde. Hier heb ik me verder ontwikkeld als fotograaf, wat me veel inspiratie heeft opgeleverd en nog steeds oplevert om nieuwe aspecten van de fotografie te ontdekken. Tevens heb ik de basisopleiding bij de Foto Academie te Amsterdam gevolgd en workshops bij verschillende fotografen.
Tevens heb ik de site www.uitvaartinbeeld.com waar de mogelijkheden beschreven staan om het laatste afscheid sfeervol en integer door mij in beeld te laten brengen.
Inspiratie
Images of spirit; can I ever take a picture that captures the living essence that experiences your entire life story and reads these words right now?
David Bolit
Kun je de spirit van iemand vastleggen, de levende essentie vangen in een beeld, de weergave van je hele levensverhaal en deze woorden op dit moment lezen….in een foto? Dit is wat me intrigeert.

Licht en ruimte bieden zo oneindig veel mogelijkheden! Ik ga graag met je aan het werk om jou, gewoon zoals je bent, vast te leggen op de foto.

 

Yvonne Vruggink Yin Fotografie Fotoshoot Natuur Engel--2

En af en toe laat ik me ook zelf graag fotograferen. Deze prachtige sfeervolle magische foto is gemaakt door Tim S. Trebla Photography en door mij bewerkt.

BewarenBewaren

Yin Fotografie | Yvonne Vruggink | info@yinfotografie.nl | 06-219 88 954